Bråkar jämt med mamma

Hej, jag är en snart 15 årig tjej som har ett jätte jobbigt problem som jag mår dåligt över varje dag och det är att Jag och min mamma har bråkat nu konstant i snart ett halvår och vi bråkar om exakt allt, från min attityd till provet i skolan, Jag känner press hela tiden hemma att jag alltid måste vara bäst, och jag har slutat visa henne mina prov och slutat berätta saker för henne, ex om jag har fått C på ett prov känns det som att hon skulle bli besviken för om hon får höra att mina kompisar fått A,Jag kan inte prata med henne, och har alltid haft svårt, vi kan inte kommunicera med varandra, flera gånger har jag vart nära på att flytta till min pappa, men då börjar hon berätta att jag inte uppskattar saker hon gör och att pappa inte betalar ex mitt ridläger, men att inte ens kunna prata med henne längre är jättejobbigt och hon tycker också det men vi har försökt lösa det genom att prata men en dagen igen bråkar vi om något nytt, det är verkligen hela tiden och jag känner att jag vill bara ha min mamma som jag kan prata med

Svar

Hej och vad bra att du vänder dig till oss på Tjejjouren.se!
Du berättar att du och din mamma bråkar mycket och att du mår dåligt över det varje dag. Du beskriver att du känner press från din mamma att få högsta betyg. Och att det är jobbigt att inte kunna prata med henne så som du önskar.

Jag tänker att det är bra att ni har börjat försöka prata med varandra och lösa det Om du får din mamma att förstå det du har skrivit i ditt mejl till oss, så kanske ni kan prata bättre! Har du beskrivit för din mamma hur du känner? Jag tänker på till exempel att du känner press ifrån henne angående betyg och att du inte vill att hon ska bli besviken. Och att du inte kan dela och berätta det du vill med henne. Det låter jobbigt för dig. Känner du att du kan få stöd från din pappa? Kan du prata med honom?

Jag hoppas att du kan känna att du gör bra som kämpar för att klara dina prov! Heja du!
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Alla våra jourer har chatt också, om du skulle vilja prova det för att få mer stöd av oss då du behöver.

Ta hand om dig!

/ Tjejjouren.se