D...!

Hej Detta hör säkert inte hemma här men jag måste fråga någon om hjälp för jag orkar inte mer.Situationen ser ut som såhär:Jag, min mamma och lillebror har flyttat flertalet gången nu för att slippa undan min "pappa". Nu senaste flytten var i november, vi har haft de lugnt och skönt fram tills nu förra veckan. Min "pappa" har hittat oss trots alla omständigheter med namnbyte osv. Han bara kom hem där till oss stod utan för vårt hus precis som vanligt släppte mamma in han. Varför släpper hon alltid in han!?..Han har varit hos oss sedan dess fast mamma bett honom att gå att de får räcka nu. Han blev bara arg sådär riktigt arg som han blir när de blir fel. Jag visste att de inte skulle bli bra så jag gick in till dem och försökte få dem att sluta. Men han då kom slag flera slag. De är inte första gången det händer, det är därför vi flyttar för att han slår. För att han inte slutar och så vill han veta precis allting om oss, han vill ha kontroll på precis allting. Vilka mamma jobbar med, var hon är, han hämtar oss överallt m.m. Mamma får inte ens gå till affären själv när han kommer till oss. Jag har aldrig vågat berätta för mamma blir så ledsen så besviken på mig. Hon säger att jag kommer splittra familjen, att alla kommer hata mig om jag berättar. Men jag orkar inte mer fler flyttar, mamma vill att vi ska flytta igen snart nämligen.De är så himla mycket mer jag skulle vilja skriva och berätta men jag tror ni hänger med lite om hur situationen ser ut. Så mina frågor lyder som så här..Vad kan jag göra? Kommer jag splittra familjen? Är jag verkligen så värdelös, är det mitt fel? Om inte jag fanns skulle de vara lyckliga, mamma och pappa då? Kommer pappa att döda oss om jag berättar?

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till oss! Till oss på tjejjouren.se är det okej att ställa alla typer av frågor!

Du har beskrivit det här utförligt och vi tror att vi hänger med om hur din familjesituation ser ut. Du skriver att du tillsammans med din mamma och lillebror flyttat flera gånger, men att din "pappa" hela tiden hittar er och söker upp er. Din "pappa" misshandlar din mamma och det är fel av honom. Det är olagligt att misshandla någon och han kan straffas för det. Kanske är det så att han redan har straffats för det? Att din "pappa" slår din mamma är helt hans ansvar, det är fel, det har ingenting med dig att göra. Du har ingen som helst skuld eller ansvar för det här! Ingen får under några som helst omständigheter kränka en annan människa på det sättet.

Det här är en situation som du inte ska behöva uppleva, och du ska absolut inte behöva bära det här själv! Kanske har din familj eller du själv varit i kontakt med socialtjänsten tidigare? Dem är vana att bemöta såna här typer av situationer och kan hjälpa till rent praktiskt, till exempel är de skyldiga att ordna ett boende åt dig och din familj, där ni kan vara trygga. Telefonnumret till socialtjänsten i din kommun kan du hitta på kommunens hemsida. Genom nummerupplysningen går det även att bli kopplad dit.

Vi på tjejjouren.se skulle även gärna hjälpa dig vidare, och vi tror att det skulle gå lättare om vi fick prata mer med dig. Du kan prata med oss på våra chattider, som du kan hitta här på hemsidan. Här kan du även hitta din närmaste jour, som du kan ringa till för att prata med en jourtjej via telefon eller boka en tid för ett möte, om du vill.

Det din "pappa" gör mot er är inte rätt, och du ska inte behöva utstå hans våld. Vi på tjejjouren.se hjälper dig gärna vidare, du får gärna kontakta oss vidare på vilket sätt som känns bäst för dig.

Ta hand om dig!

/tjejjouren.se