Blodådror på brösten?!

Hejsan jag är en tjej på 13 år från Finland faktiskt...jag har skrivit till er en gån innan och fick jätte bra svar så jag tänkte fråga en till fråga nu...jag är 13 år som sagt och undrar varför mina blodådror är så synliga på mina bröst/tuttar. Jag tycker inte alls om det för att jag tycker det syns när jag har något urringat osv. Hoppas ni svarar+ tack! <3 //Anonym :)

Svar

Hejsan! 

Du skriver att du tidigare skrivit till tjejjouren och att du fick jättebra svar. Vad roligt att du har en positiv upplevelse av att skriva en fråga till tjejjouren!

Du beskriver också att du har funderingar kring varför dina blodådror på brösten är så synliga. Du upplever att det syns när du har urringat och att du inte tycker om det. 

Det finns många orsaker till att blodådrorna på brösten kan vara synliga. För det första kan det bero på hormonella förändringar i kroppen, exempelvis om man börjat äta p-piller eller om man har mens. Hormonella förändringar som kan uppkomma exempelvis under mensen kan göra att brösten växer lite och då kan blodådrorna bli synligare. Synliga blodådror kan också bero på viktökning eller viktminskning. Kvinnor med lite större bröst får ofta synligare blodådror. 

Här kan du läsa mer om bröst.

För att sammanfatta är det vanligt med synliga blodådror på brösten. Det är inget som är farligt eller konstigt. Alla människor ser olika ut :)

Hoppas att du fick svar på din fråga. Ta hand om dig!

Kram från,

/Tjejjouren.se