Konstiga bröstvårtor

Hej!

Jag är en artonårig tjej som har ett problem med mina bröst.

Mina bröstvårtor har en jättekonstig form. Vårtgården är jätte puffig och mjuk och sticker ut lika långt som bröstvårtan så att det inte ens syns att jag har en bröstvårta. Ser bara ut som jag har en rosa kon som sticker ut ur mitt bröst. Jag har mycket komplex över detta och är rädd för vad min kille kommer tycka när han ser dem. Tycker inte alls det ser kvinnligt eller vackert ut. Snarare barnsligt och konstigt.

När de blir kalla så skrynklar de ihop sig och blir pyttesmå men då sticker bröstvårtan ut lite grann iallafall. Men det ser inte heller bra ut.

Min mamma sa att hennes bröstvårtor också såg ut så tills dess att hon fick barn men jag vill inte vänta tills dess. Vill bara ha relativt normala bröstvårtor. Vad kan jag göra?

Svar

Hej!

Så bra att du hör av dig till oss och som jag förstår det har du ett komplex för dina bröstvårtor.

Inga bröst ser lika ut och kan ändra sig väldigt mycket med åren. Vissa har stora bröstvårtor och andra har små och vi har även olika färger och former. Det finns mycket ideal idag som inte stämmer med verkligheten om hur bröst skall vara och se ut. Det finns inget rätt eller fel utseende på bröstvårtan. Om du någon gång varit på omklädningsrummet på ett badhus kan en se hur olika alla ser ut och att det inte finns något som skulle vara ”konstigt”.

Det kan kännas jobbigt att visa upp sin kropp för någon, och du bestämmer när du vill göra det och kanske även prata med din kille om det ifall det skulle kännas bättre. Att tycka om sin kropp kan ibland vara en process, speciellt när det finns ideal om att man ska se ut på ett visst sätt. Det enda tips jag har är att man påminner sig själv om hur mycket grymt man kan göra med kroppen. Jag hoppas du lär dig tycka om din kropp som den är för kroppen är fantastisk precis som den är!

Kram,

/Tjejjouren.se