Kan jag använda BH

Hej, jag har inte jätte mycket bröst men ändå lite. Själv tycker jag inte om topp, tycker det känns obekvämt mm. Jag behöver inte använda bh ( har inte jätte stora bröst) men flera i min klass använder det. Känns ändå som att jag vill ha något över brösten då vissa klädes plagg är genomskinliga ( ser bröstvårtan). Om jag skulle använda bh undrar jag om ni har något tips på hur jag kan fråga mina föräldrar om jag får. Och så undrar jag om jag borde använda bh. Och min sista fråga är vilken kupa jag isåfall skulle haft eftersom att jag har små bröst. Ha en fortsatt trevlig dag!

Svar

Hej,

Så bra att du skriver till oss med dina frågor!

Du berättar att du har små bröst och inte behöver använda BH, men gärna vill göra det eftersom många i din klass gör det. Du vill gärna ha något som täcker brösten eftersom vissa klädesplagg är genomskinliga så att bröstvårtan syns, men tycker att toppar är obekväma. Nu undrar du om vi har några tips på hur du kan fråga dina föräldrar om du får använda BH. Du undrar också om du borde använda BH och isåfall vilken kupa du har.

Att använda BH eller inte är helt upp till dig att välja, så om det är det du vill, så tycker jag att du ska hitta någon som du tycker är bekväm! Oavsett vilket du väljer är det viktigaste att du känner dig bekväm. Om du känner dig bekväm att prata med någon av dina föräldrar så tycker jag att du formulerade dig bra nu när du skrev till oss: att du vill ha BH för att vara bekväm i alla klädesplagg och för att dina vänner använder det.

Vilken kupa du har är svårt att veta härifrån, men kupstorleken fungerar så att storlekarna är från AA till de senare bokstäverna som D och E osv. Sen finns det även siffror som står för omkretsen på din bröstkorg. Dessa är oftast från 65cm och uppåt. Sen finns det både BHar med byglar och utan, och där kan du testa om du tycker det är bekvämast med bygel eller inte. Om du pratar med någon av dina föräldrar så kanske de eller någon vän kan följa med och hjälpa dig hitta någon bra BH.

Lycka till <3

Ta hand om dig,

/Tjejjouren.se