spänningar i bröster

Hej, jag är en tjej som sportat mycket. nu på senast har jag fått många smällar på ett av mina bröst som har gjort riktigt ont. jag har nästan velat gråta av smärta. och det har inte släppt. det är som om jag har en hård röd klump som gör ont så fort man tar på den, mitt på bröstet. det här har hänt några gånger och det gör så fruktansvärt ont. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. har ni något tips på vad jag kan göra??
tacksam för svar
/13 åring

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig med din fundering!

Det är svårt att svara exakt på vad det kan bero på utan en undersökning. Eftersom att du beskriver att du har fruktansvärt ont och har fått smällar på bröstet, skulle jag uppsöka en läkare som kan göra en mer noggrann bedömning. Även om det inte behöver vara något som man måste behandla så kan det ändå kännas skönt!

Du beskriver att du har fått många smällar på bröstet på senaste och att det gör ont, av slag kan man exempelvis få något som heter fettvävsnekros. Det uppstår om det finns skadade fettceller i bröstet. Det är helt ofarligt och man behöver ofta ingen behandling, det kan dock ändå vara bra att gå till en läkare. Men som sagt är det svårt för mig att kunna svara exakt.

Rekommenderar dig att kontakta skolsköterskan eller vårdcentralen så att en läkare får ta en titt, hoppas att du slipper ha så ont snart! Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar <3

Kram!

Bästa hälsningar,

/Tjejjouren.se