Rehaba mig själv?

Hur blir man av med en ätstörning utan professionell hjälp? Jag har hetsätit och spytt i nästan ett år nu och jag är trött på det. Jag är 159 cm och väger ca 58 kg, jag vill gå ner i vikt men jag kan inte ändra mitt beteende. Jag kan inte ens äta normala mängder mat längre, alltså ca 2000 kcal om dagen. Jag äter antingen alldeles för mycket eller för lite.

Svar

Hej!

Vad modigt av dig att höra av dig till oss. Att hetsäta och spy kan tyda på att man har en ätstörning som kallas bulimi. Att leva med en ätstörning kan vara väldigt påfrestande, men det går att bli frisk från en ätstörning. Det kan vara svårt att bli frisk på helt egen hand men det finns hjälp att få och det bästa är om du kan få! Du berättar att du gärna vill bli av med det på egen hand, hur kommer det sig tror du? Det finns olika sätt att få stöd och hjälp, du kanske kan hitta det som passar dig. Ett första steg att få hjälp kan vara att berätta för någon så som du har gjort nu när du har skrivit till oss, det är ett superbra och modigt första steg! Nästa steg kanske kan vara att berätta för någon du har förtroende för, till exempel någon i din familj, personal i skolan eller en kompis.

En bra hemsida där du kan få stöd och hjälp och där du även hittar mer information om ätstörningar är frisk & fri, skriv gärna till de, du kan kontakta de via mejl chatt eller telefon. En annan jour är Tjejzonen som också har en ätstörningschatt, telefon och mejl. Hoppas du hittar ett sätt att bli frisk, du förtjänar att må bra och få stöd <3 Du är alltid välkommen att höra av dig till oss!

Kram,

/Tjejjouren.se