Cintie!

Jag har två frågor:1. Jag känner mig jättetjock och dålig varje gång jag har ätit. Och jag äter aldrig lunch i skolan, för att gå ner i vikt. Har jag ätstörningar? Jag är 162 lång och väger 50 kg.2. Dör man om man äter c.a 40 setralin? Om inte, vad händer då?

Svar

Hej Cintie!

Vad bra att du hör av dig till oss med dina funderingar!

Du undrar om du har ätstörningar, eftersom du känner dig jättetjock och dålig varje du har ätit och att du inte äter lunch i skolan för att gå ner i vikt. Du skriver att du är 162 cm lång och väger 50 kg. Det är svårt för mig att säga exakt om du har ätstörningar. Det du beskriver skulle kunna vara symptom på det. Hur mycket man väger spelar inte så stor roll vid ätstörningar, det handlar om känslor. Vilka känslor man har inför mat och att äta, sin egen kropp och annat i sin omgivning. Det låter inte bra att du inte äter lunch i skolan. Det är viktigt att få i sig energi, för att orka hela dagen. Vad har du själv för tankar om ätstörningar? Har du funderat på hur det kommer sig att du vill gå ner i vikt? 

Har du pratat med någon annan om det här? Om inte, finns det någon vuxen i din närhet som du litar på som du skulle kunna prata med? 

På den här länken kan du läsa mer om ätstörningar: http://www.tjejjouren.se/tjejguiden/hur-mar-du/atstorningar-193

Du undrar om man dör om man äter ca 40 sertralin. Det har jag svårt att svara på, eftersom jag inte är läkare. Men det låter inte hälsosamt eller bra på något sätt (om du menar 40 st?). Hur kommer det sig att du undrar det? 

Hör gärna av dig här igen eller skriv på chatten om du har fler frågor!
Ta hand om dig!
 
/Tjejjouren.se