Alina!

Är bulimiker sedan snart 3 år tillbaka.. Vill ha hjälp men är så fruktansvärt rädd att jag kommer gå upp i vikt då.. Vill bara ha hjälp att sluta hetsäta och inget annat. Går det?

Svar

Hej Alina, tack för din fråga!
Vad bra att du hör av dig till oss, och vad bra att du vill ha hjälp!

Jag tänker att den rädsla du beskriver troligen hänger ihop med orsaken till din ätstörning från början. Om du kommer att gå upp i vikt eller inte beror lite på hur mycket du väger just nu - om du är undernärd eller normalviktig. Det viktigaste är att du mår bra och som det är nu verkar du inte göra det. Jättestarkt av dig att du börjat fundera på det här!

Det finns olika sätt att få hjälp med sina ätstörningar. Det kan handla om att prata om och försöka utreda orsaken till att ätstörningarna uppstod från början, och att prata om hur man känner inför mat och sin kropp. Det kan handla om att få hjälp att praktiskt ändra sina matvanor och rutiner.

Ätstörningszonen en tjejjour som specialiserar sig just på ätstörningar. Med dem kan du chatta och få råd och stöd. Klicka här för att gå till Ätstörningszonen.

Och på den här kartan kan du om du vill hitta närmaste ställe där du kan få behandling och hjälp beroende på var i landet du bor atstorning.se/KATS/MapSearch.aspx

Hör gärna av dig igen och berätta hur det går för dig. Lycka till!

Varma hälsningar
//Tjejjouren.se