Men...!

Jag tänker ofta hur mycket jag ska äta, utan att få i mig för mycket kalorier.Ibland har jag spytt upp min mat. Mitt mål är att få en platt mage och fastare lår. Alla säger: Du är inte tjock, du har aldrig varit tjock, du är perfekt precis som du är osv. Men det förändrar inte vad jag ser. Jag ser en otränad kropp med dallriga lår och fettig mage. Jag brukar motionera varje dag och jag har gått ner 2 kg på 2 veckor. Men jag har berättat för en vän och min mamma. Men inte fått ett riktigt stöd. Ibland känner jag mig äcklad för att jag äter mycket...Snälla.Hjälp mig

Svar

Hej!

Vad bra och modigt av dig att höra av dig till oss med den här funderingen.

Av det du beskriver låter det som att du har en ätstörning vilket är väldigt allvarligt och svårt att hantera på egen hand. Jag förstår att det måste kännas väldigt jobbigt att hela tiden tänka på vad du äter och hur du ser ut. Att bryta det här tankemönstret och se nånting vackert i spegeln istället för vad du beskriver som "en otränad kropp med dallriga lår och fettig mage", kan vara svårt och ta lång tid, men det går. Det finns hjälp att få och du ska inte behöva klara det ensam.

Jag tycker det är väldigt starkt av dig att ha berättat om det här för din vän och din mamma och det är tråkigt att höra att du inte fått det stöd du behöver och förtjänar. Tror du att du skulle kunna försöka igen att prata med någon av dem och berätta vad du känner? Det är alltid skönt att ha ett nära stöd, men de kankse inte vet hur de ska stötta dig. Jag skulle också råda dig att ta kontakt med en skolsköterska eller en ungdomsmottagning på din ort som kan hjälpa dig med de här tankarna.

Ett annat alternativ kan vara att kontakta Riksföreningen Anorexi/Bulimi - Kontakt där de är bra på ätstörningsproblematik: http://www.abkontakt.se/

Att ha en ätstörning som anorexi eller bulimi under en längre tid är väldigt farligt för kroppen och jag tycker inte du ska vänta med att få hjälp, det förtjänar du!

Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar eller om du vill berätta hur det går.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se