gråtande flickvän

Hej.
Jag är 21 årig kille. Jag och min tjej är 4 år tillsammans och jag älskar henne. Problemet är hon gråtar hela tiden speciellt på kvällarna och jag blir ganska trött att hela tiden tröstar henne..
Hon är inte glad som förut, vi kan inte har egentlig diskussion heller. Jag kan inte snckar om vad jag vill med henne "hon är inte intresserad tycker jag " hon aktar liksom hon såg inte mitt meddelande, hon avbryter mig och hoppar till en annan ämne som barn...
Jag har försökt att lösa problmet med henne men hon har varje gång en ursäkt ( till exempel : studie, familj, menstruation)
hon sysslar mycket med sina föräldrar just nu.
Jag har försökt att begripa henne men tyvärr jag blev trött :( jag vill inte förlura henne heller...
Tack för hjälpen.

Svar

Hej och vad klokt att du hör av dig till oss med din fråga!

Utifrån vad du skriver så låter det som att din flickvän inte mår så bra, och att du tycker att det är svårt att prata med henne om det.

Det kan finnas många anledningar till att hon inte mår bra och det kan ibland vara svårt att prata om det med någon som står en nära. Har du berättat det som du skriver här för henne, hur du upplever situationen och din oro att förlora henne? Du skriver att du försöker trösta henne, men det kan vara svårt som utomstående att lösa någon annans problem. Har du själv någon att prata med kring dina känslor?

Det låter som att du försöker och att du verkligen bryr dig om att din flickvän ska må bra, men det är också viktigt att du tar hand om dig själv. Kanske kan du uppmuntra henne att prata med någon i hennes närhet? Om man inte vill prata med exempelvis sina föräldrar eller en vän så kan man vända sig till kurator eller ungdomsmottagningen, där man kan få stöd helt gratis - dessutom har de tystnadsplikt! Om det känns tungt att kontakta vården så finns även våra tjejjourer tillgängliga för frågor på chatt eller mejl. Även du är givetvis välkommen att höra av dig till någon av våra jourer om du önskar mer stöd. Hoppas att du och din flickvän mår bra snart igen!

Med vänliga hälsningar,

/Tjejjouren.se