tom innuti!

En barndomsvän dog, 18 år gammal. Jag tänker på honom hela tiden

Svar

Hej och tack för ditt mail.

Du skriver inte någon fråga men jag känner att det är viktigt att lyfta upp de känslor du bär på och besvara dig. När någon dör som står en nära förändras tillvaron väldigt mycket. Sorg behöver inte bara innebära att man blir ledsen och saknar den som dött utan kan också kännas som oro och ängslan inför framtiden.

Det är viktigt att du ger dig själv tid att vara ledsen. Samtidigt är det viktigt att du inte isolerar dig från din omgivning och dina vänner utan vågar dela med dig av din sorg och prata med dem om vad som hänt och hur du känner dig. Sorg är ingenting vi kommer över automatiskt utan något vi måste gå igenom. Att prata om det med någon du litar på kan göra att det känns lättare.

Plötsligt en dag kommer det att kännas lättare och du tänker kanske inte på det hela tiden. Ibland kan detta ge människor skuldkänslor, men det är naturligt. När sorgen inte längre är lika påtaglig kan det vara lättare att få en bättre bild av personen som saknas och plocka fram de fina minnena då och då.

Ta hand om dig och lycka till!

/Tjejjouren.se