Mår skit!!

Hej, jag är 11 år gammal. För några månader sedan gjorde jag och mina kompisar något riktigt dumt, vi testade att röka... inte bara en gång, utan flera flera gånger. Jag ångrar de så grovt mycket! Jag gråter hela tiden för att jag ångrar de så mycket!! Asså tänk vad min mamma hade gjort o sagt om hon fick reda på de, hon hade varit så besviken och arg. Om jag ser bilder på mig från 2018 och sommaren 2019 så tänker jag alltid såhär ”där hade jag inte gjort de” mår så jävla dåligt över det! Kan inte sluta gråta!! Vad ska jag göra? Svara gärna inom kort tid// En tjej som mår jätte dåligt!

Svar

Hej!

Jag förstår att du inte alls mår bra just nu eftersom du testat att röka med dina kompisar flera gånger och du önskar att du låtit bli.

Låt mig börja med att säga att det faktum att du testat att röka inte på något sätt ändrar vem du är som person. När du tittar på dina gamla bilder innan du testade att röka så hoppas jag du också ser allt det positiva med dig själv och att du fortfarande är du och att du är samma person oavsett.

Det är inte alltid lätt att fatta beslut i livet och ibland gör man något som man själv uppfattar som ett misstag. Men man kan aldrig låta ett "misstag" styra resten av ens liv. Försök att tänka att det som är gjort är gjort nu. Det du kan styra över nu är hur du väljer att agera i framtiden.

Försök ändra ditt tankesätt här, tänk istället att "okej nu testade jag det här, det tyckte jag inte alls om och det fick mig att må dåligt så därför tänker jag helt enkelt inte göra om det". För som sagt du är fortfarande du och ett "misstag" definierar aldrig dig som person.

Jag hoppas verkligen att du lyckas se på den här händelsen ur ett nytt perspektiv som en livserfarenhet som på inget sätt styr vem du är. Kom ihåg att du är värdefull och viktig och ingen enskild händelse ändrar någonsin det.

Kram,

/Tjejjouren.se