Panikångest

Hej!
Jag tror att det kan vara så att jag har drabbats av panikångest. Jag känner igen mig i nästan alla symptom och detta tillsammans med alla andra problem jag har just nu (anorexi, depression, självskadebeteende mm) gör livet väldigt tufft. Jag undrar hur man säkert vet om det är panikångest. Jag antar att man behöver få diagnosen ställd av en läkare, men hur går det till? Vart ska man egentligen vända sig? Har försökt att googla runt men det finns så otroligt lite information kring ämnet, tyvärr, så är väldigt tacksam för ett svar <3

Svar

Hej!

Vad modigt att du hör av dig och berättar.

Panikångest är för många väldigt tufft, och det är jättebra att du är öppen för att söka hjälp. Finns det någon vuxen i din närhet som vet om att detta händer dig? Om inte, kan det vara bra att tala om det för någon (t.ex en förälder eller en annan vuxen du litar på). Du skulle kunna prata med en skolkurator om detta som kan hjälpa dig att komma vidare till exempelvis BUP, som skulle kunna hjälpa dig att utreda problemet.

Du beskriver även att du lever med anorexi, självskadebeteende och depression, får du någon behandling för dessa diagnoser? Jag tänker att du isåfall kanske redan haft kontakt med någon ätstörningsklinik och/eller kurator som kanske redan känner dig och kan hjälpa dig vidare. Det kan också vara bra att veta om att panikångest inte är något farligt, även fast det kan kännas jätteläskigt. Det finns många sätt att hantera panikångest, i vilka situationer känner du att du får panikångest och vet du hur det började? Är det något som har hänt eller som du är utsatt för som påverkar?

Du är välkommen att höra av dig till en jour för att få stöd i detta. Jourerna når du via chatt, mejl eller telefon. <3 

Sköt om dig!

/Tjejjouren.se