Här är alla frågor som kommit in till jourernas gemensamma frågelåda om alkohol, droger, tobak och mediciner.

beroende!

Har varit vaken på amfetamin i över dygn. Hjärtat slår hårt och konstigt, ibland ett tryck över bröstet. Hög puls ibland. Ibland normal puls. Lider även av panikångest. Har vart missbrukare i över 3 år, tiden går fort..tog mitt första återfall på tjack. Känner mig konstig i kroppen och vill somna. Vad ska jag göra?

Svar

Hej, jag blir jätteglad att du i det här läget har tagit kontakt med oss på Tjejjouren.se, och jag förstår att det känns svårt att ha alla de där kroppsliga reaktionerna. Du berättar att du har varit missbrukare i över 3 år. Jag blir nyfiken på vad som får dig att ta kontakt med oss nu? Hur skulle du önska att ditt liv såg ut om en månad? Och om vi tänker lite längre framåt, ett halvår?

Du berättar inte om hur du lever i övrigt, men jag kan tänka mig att din kropp är trött efter 3 års missbruk? Du frågar oss vad du ska göra, och jag tänker att bara du kan välja hur du vill leva. Det finns många ungdomar som liksom du levt med missbruk och tagit sig ur det. Med rätt stöd och ett beslut som är förankrat i dig.

Har du ett nätverk runtomkring dig? Skulle du kunna tänka dig att ta kontakt med socialtjänsten och be om att få komma till ett behandlingshem? Det är den första vägen att gå tänker jag. Socialtjänsten har handläggare som ska vara extra bra på missbruksfrågor och stöd vad gäller det. Ring din kommuns växel och be att få bli kopplad till en handläggare som är ansvarig för missbruksvård.

Tror du att du kan börja så? Kontakta oss igen om du behöver. Vi tror på dig och finns här för mer stöd!

Stort lycka till och ta väl hand om dig!

/Tjejjouren.se