Här är alla frågor som kommit in till jourernas gemensamma frågelåda om alkohol, droger, tobak och mediciner.

usch !

jag mår dåligt. extremt dåligt. vill ha.jag är osäker och jag mår inte bra alls.jag försöker fly undan från skolan. jag drack en liter 13% sprit på 20 minuter för att försöka bli full.försöka glömma. det funkade inte.mitt försök att fly.funkade inte.jag blev väldigt besviken.det kändes som ett stort misslyckande.smärtan av skolan var fortfarande kvar. jag är inte mobbad.jag är bara så rädd att gå till skolan.att behöva sköta sig så att man inte blir utskämd. jag vet inte vad jag ska göra. jag försöker alla möjliga sätt för att fly. fly bort från verkligheten. unna sig en värld utan bekymmer,ett tag. jag har aldrig sniffat och kommer nog aldrig göra det. inget livsfarligt. jag försöker bara hitta en lite roligare värld helt enkelt.jag vet bara att alkoholens väg känns helt rätt nu.

Svar

Hej!

Vad tråkigt att du mår så dåligt av skolan. Det är väldigt lätt att känna att man vill fly från verkligheten och glömma det som är jobbigt. Det är även väldigt lätt att använda alkohol för att göra det. Att använda alkohol som ett sätt att fly kommer dock inte att hjälpa mot det som är jobbigt. Att det inte hjälper beror inte på något misslyckande från din sida, det hjälper inte någon att vända sig till alkoholen. Det kan hända att det känns bättre ett litet tag men det kommer inte att vara länge och det kommer att göra att livet känns ännu värre efter en ganska kort tid.

Det är ganska många som delar dina känslor om skolan. Jag tror att det kan vara värt att testa ta den svåra vägen; att gå till skolan, visa vem du är och att du är fantastisk som du är. Det kan kännas svårt och det kan vara svårt. Så det beror mycket på om du själv känner att du skulle orka det. Det kan vara bra att försöka att inte låta andra bestämma hur du ska vara och hur du ska se på dig själv. Ge dig själv tillåtelse att tycka att du är fantastisk precis som du är. Unna dig att leva ett liv som dig själv oberoende av vad andra tycker istället för ett liv med alkohol.

Om du har en vuxen person i din närhet som du känner dig trygg med kan det också vara bra att försöka använda den personen som stöd. Du får också gärna fortsätta höra av dig till Tjejjouren.se om det är något som känns bra för dig. Här kan du också chatta med lokala tjejjourer. Du hittar alla uppgifter här på vår första sida under rubriken "kontakta en jour".

Jag hoppas att du känner att något av det jag skrivit är användbart för dig. Tack för att du skriver till oss!

/Tjejjouren.se