Här är alla frågor som kommit in till jourernas gemensamma frågelåda om alkohol, droger, tobak och mediciner.

Maja!

Hej. Jag är 13 år och har sniffat vitt pulver av min brorsa och när han kom på mig sa han du kan ju inte sniffa ladd! Vad är ladd. är det farligt.Hjälp en tjej i nöd!

Svar

Hej Maja!

Vad starkt att du vänder dig till oss med din fråga! Du berättar att du sniffat ett vitt pulver som var din brors, och då blivit påkommen av honom. Detta har sedan gjort dig orolig, då jag förstår det som att du blev osäker på vad det vita pulvret var.

Är det första gången du sniffar? Trodde du att det var någonting annat innan din bror sa så? Exakt vad din bror menar när han säger "ladd" är svårt att svara på, då det är slang som kan betyda olika saker för olika personer. Har du berättat om händelsen för någon i din omgivning? Tror du att du skulle kunna fråga din bror om vad han menar med "ladd"? Eftersom det kan betyda olika saker är det också svårt att säga om det är farligt eller inte. Är du orolig för din hälsa kan du vända dig till närmsta ungdomsmottagning (där du kan få träffa både en barnmorska som kan svara på frågor om kroppen och en kurator om du vill prata mer), närmaste ungdomsmottganing hittar du på www.umo.se. Går du i skolan kan du även vända dig till skolsystern om ni har en sådan på plats. Eller har du någon vuxen i din närhet som du kan prata med? Sedan är du ju självklart alltid välkommen att prata vidare med oss på tjejjouren.se! Jag funderar på om du mår dåligt över något i ditt liv eller om den här händelsen var ett infall av dig? Behöver du prata mer och vill berätta något om vad som händer i ditt liv så kan du skriva hit igen eller till en loka tjejjour. Du är viktig och betydelsefull!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se