Ett trassel

Här är frågor som kommit in till jourernas gemensamma frågelåda om stress och oro.

Jobbigt i skolan.

Hej, jag är 11 år och jag tycker det är jätte jobbigt i skolan.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja men i 3:an på min skola så var man tvungen att göra nya klasser och jag hamna i den sämsta klassen typ. Vi hade många möten med min lärare men jag själv skulle säga att det inte blev bättre. Och det som jag tyckte var jobbigt är arbetsron i klassrummet och mina klasskompisar. Typ alla killar i min klass är jätte störiga och taskiga. Det kan typ inte gå en dag utan att det blir bråk. Sen var det sommarlov och min mamma och pappa skickade in papper till en ny skola. Min bror går i den skolan. Han bytte skola för han blev mobbad i min skola. Sen så började 5:an och vi fick en ny lärare och efter bara någon vecka hade vi möte och det har inte heller blivit bättre sen dess. Jag var även utanför i typ en vecka, mina kompisar var med andra ”Dom coola”. Mina föräldrar bryr sig men ändå känns det som dom är på min lärares sida. Vad ska jag göra? Snälla ge några tips.

Svar

Hejsan,
Vad modigt av dig att skriva till oss. Utifrån vad jag läst så kan jag förstå att det är jobbigt och speciellt när man inte får arbetsro, som är hur viktigt som helst.
Uppfattar jag dig rätt att du och dina föräldrar har tillsammans pratat med din lärare om det jobbiga att se till att det ska bli bättre. Kände du att de lyssnade på dig? Är det så att någon mer i din klass har märkt det jobbiga i klassen? Tänker om du har någon du kan prata med där.
Du skriver även att dina föräldrar bryr sig, men känns som de är på lärarens sida. Hur skulle det kännas att berätta för dina föräldrar hur du känner?
Jag tycker du är otroligt stark som inte bara har skrivit hit till oss utan att du har berättat för dina förälkdrar och lärar hur du känner och hur du har det i skolan. Skolan är en viktig tid i sitt liv och det är väldigt viktigt att man har bra stöd både i skola och hemma. Jag hoppas verkligen att du får den hjälp och det stöd som du förtjänar. Det jag tänker är att om du även kan prata med skolans kurator, som ska finnas tillänglig. Skulle det kunna vara en slags stöttning?

Berätta gärna hur det går eller om du vill prata mer.

Ta hand om dig/Tjejjouren i Eslöv