Anonym

Hej! Tjej på 14 år här, och har en viktig fråga jag måste fråga. Jag har länge känt att jag luktar äckligt därnere, i slidan alltså. Men jag har inte riktigt tänkt på det och trott att det var normalt, att liksom tjejer gör det vanligtvis. Det var först efter att min pojkvän hade varit hos mig på påsklovet som jag insåg att något inte stod rätt till, vi hade nämligen sex väldigt mycket under en kort tid. Jag äter p-piller och vi körde utan kondom. Det sved också lite vid sex och ville inte sluta trots glidmedel, kan det också ha med det att göra? Doften blev värre och flytningarna mer. Jag bestämde mig för att det säkert inte var någonting att oroa sig för. Men det har börjat oroa mig och äckla mig ännu mer. Byxorna luktar och allt som jag haft på mig längre än några timmar luktar illa. Jag har suttit och sökt på det i dagar bara för att vara säker och hittade en "sjukdom" som heter bakteriell vaginos. Alla symptom stämde in på mig, att det doftar typ fisk och kommer mycket gråa flytningar. Dock vill jag fortfarande vara 100% säker på att det verkligen är det jag har och har hört att man behöver göra en gynekologisk undersökning för det. Jag vet inte hur jag ska kunna berätta detta för mamma och vet inte heller hur jag ska hantera problemet. Lukten är hemsk och vill bara att den ska försvinna, flytningarna också. Finns det några idéer på hur jag ska göra? Tack på förhand!

Svar

Hej! 

Vad starkt av dig att skriva till oss!

Du berättar att du haft sex med din pojkvän och att det gjorde ont och trots glidmedel ville någon inte sluta. Upplever du ofta att du får ont när ni har sex? Om så är fallet kanske du kan berätta för din pojkvän hur det känns så att ni tillsammans kan se över hur ni kan göra det bättre för er båda. 

Gällande dina flytningar och doft vill vi rekommendera dig till att ta kontakt med en ungomsmottagning nära dig. Där kan du få mer ingående hjälp och information. Du behöver inte berätta för din mamma om ditt besök hos ungdomsmottagningen. Dem har tystnadsplikt.

Ta hand om dig!

/ Tjejjouren i Eslöv