Föreläsning om kroppsideal och om sexuella trakasserier

Tjejjouren i Eslöv och Eslövs kommun kommer i vår att arrangera två föreläsningar; en om sexuella trakasserier den 14/5 och en om kroppsideal den 11/6

Föreläsning den 14/5 Anneli Häyrén

Sexuella trakasserier- dags att reagera!

Efter att höstens #metoo-rörelse startade har behovet av att diskutera sexuella trakasserier och övergrepp visat sig i alla delar av samhället. Dessa dock är inga nya företeelser och på Tjejjouren i Eslöv möter vi personer som utsätts för detta i vårt dagliga arbete. Tillsammans med Eslövs kommun har vi bjudit in Anneli Häyrén som är forskare och utredare på Centrum för genusvetenskap vid Uppsala universitet. Under sin föreläsning förklarar Anneli sexuella trakasserier och berättar utifrån definitioner, lagar och regler vad föreningar, ideella organisationer, skolor, arbetsplatser och vi alla kan göra.

Anneli Häyrén disputerade på en avhandling om trakasserier som psykiskt våld i akademisk miljö och hur en kan förstå uttryck för psykiskt våld mot kvinnor i dagligt arbete. Hennes senare forskning har handlat om hur kön, maskulinitet och femininitet konstrueras i relation till förväntningar i sammanhang, och hur dessa konstruktioner förklarar sexuella trakasserier. Anneli knyter ihop könskonstruktioner, arbetsplatskultur och sexuella trakasserier med förståelser av våld.

Plats: Bian i Eslöv
Datum & tid: måndagen den 14/5 kl. 18.30,
mingel & tilltugg från 18.00
Föreläsningen är gratis.

Föreläsning den 11/6 Linda-Marie Nilsson

“Så lärde jag mig att älska min kropp”

Samhället ställer orimliga krav på hur vi ska se ut och många unga lär sig att tycka illa om och vilja förändra sina kroppar. Särskilt inför sommaren mår många dåligt pga de kroppsideal som råder. Tjejjouren i Eslöv har tillsammans med Eslövs kommun bjudit in Linda-Marie Nilsson som är influencer journalist och kroppsaktivist att prata om kroppsideal.

Så här beskriver Linda-Marie sin föreläsning: "Den handlar om min resa från självhat till kroppskärlek. Om att gå från att önska att jag kunde skära av, operera, förändra varenda liten centimeter, varenda valk, varenda bristning, varenda del av det som är jag till att lära mig att älska mig själv och min kropp som jag är. Jag kommer att dela med mig av min historia, av händelser som skurit små sår i mitt hjärta som barn, men också av de viktiga insikterna som har gjort mig till den jag är idag. Jag kommer också att ge en massa tips till den som vill få hjälp att förändra sina tankar om sin kropp."

Linda-Marie driver ett Instagramkonto, en Youtube-kanal och en blogg där hon brinner för att hjälpa och inspirera andra till att älska sig själva samt medverkar ofta i intervjuer i tidningar, tv och radio om kroppsaktivism och ideal. I maj ger hon också ut boken "Så lärde jag mig att älska min kropp. Efter föreläsningen kommer det finnas möjlighet att köpa Linda-Maries bok “Så lärde jag mig att älska min kropp”, och få den signerad.

Plats: Bian i Eslöv
Datum & tid: måndagen den 11/6 kl. 18.30,
mingel & tilltugg från 18.00
Föreläsningen är gratis och hålls som en del av Sommar i Eslöv.

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.