TAR PLATS

Många som kontaktar oss känner sig begränsade på olika sätt. De känner att de inte kan göra, säga, känna eller tycka vad de vill.  De känner press av föräldrar, kompisar, partners eller samhällets normer.

En vanlig fråga kan vara i stil med "vad ska jag göra för att passa in?" Eller "Hur ska jag veta vad den jag gillar vill?" Vi fråga istället: Vad är det du vill? Vad får dig att må bra? Hur vill du att er relation ska se ut? Vi uppmuntrar dem att känna efter vad de själva vill och utgå ifrån det, istället för att hela tiden försöka anpassa sig och vara andra till lags.

Många blir också utsatta för olika övergrepp och känner stor skuld och skam över det. Många drar sig för att berätta om det för att de känner att det är ens eget fel eller för att en är rädd att inte bli trodd, eller för att bli utsatt för trakasserier.

Det ska inte vara så.

Därför vill vi säga: låt ingen hindra dig att göra det du vill. Låt ingen övertala dig att du inte är bra nog eller att du inte kan bli exakt det du vill. Tvivla inte på dig själv. Låt ingen trycka ner dig. Ta plats.

Tar plats t-shirt