Om oss

Workshop, fem glada personer runt ett bord

Tjejjouren Elina

Vilka är vi?

För oss i Tjejjouren Elina är det viktigt att våra verksamma medlemmar har en positiv människosyn, empatisk förmåga och lyssnar aktivt till dig som tar kontakt med oss. Idag arbetar runt 5 tjejer ideellt i Tjejjouren Elina, vi har olika bakgrund och ålder.

Vi är en partipolitiskt obunden förening som har funnits sedan hösten 2007, då vi startades genom kvinnojouren Elin. År 2009 blev vi en egen förening med styrelse och ekonomi. Vi har vårt huvudsäte i Skövde men vi sträcker oss över hela Skaraborg.

Vad gör vi?

Tjejjouren arbetar med lite olika delar. Dels stödjande genom chattjour, frågelåda och mail, och dels genom utåtriktad verksamhet, som exempelvis föreläsningar på skolor. Vi utbildar oss kontinuerligt inom olika områden som rör hur det är att vara tjej idag. Det gör vi för att kunna få mer förståelse för tjejers olika situationer. Dessa kurser och utbildningar behandlar bland annat ämnen som hedersproblematik, sex och relationer, genus, mobbning m.m.

 

Utåtriktad verksamhet!

Om det är någon som arbetar inom skolvärlden och som vill att vi ska besöka en klass eller en skola, skicka ett mail till tjejjourenelina@gmail.com. Vi kommer gärna och besöker andra myndigheter också. Vi har kompetens inom områden som självkänsla-självförtroende, våld i nära relation, hedersproblematik, HBTQ-frågor osv.