Tjej håller sin arm om en annan leende tjej, båda möter åskådarens blick
Gilla1 

Stödgrupp kring sexuellt våld

Har du varit utsatt för sexuellt våld? Föreningen Tillsammans har två lediga platser kvar i sin stödgrupp med start den 28 augusti i Stockholm.

- Stödgruppen är väldigt uppskattad så vi hoppas att ytterligare två personer ska få ta del av den, säger Emma på Föreningen Tillsammans.

Föreningen Tillsammans startades av Emma (inte samma som intervjuas här) och Julia 2014. Idag är de tre anställda som tillsammans med en grupp ideella stöttar alla som identifierar sig som tjejer, femmes och ickebinära. Det gör de genom bland annat mentorskap och stödgrupper. Nu har en av dessa stödgrupper i Stockholm plötsligt fått två lediga platser.

- Vår grupp träffas vid åtta tillfällen och reflekterar över erfarenheten av sexuellt våld. Vi angriper vår upplevelse genom olika teman och pratar om relationen till kroppen, sexualitet och berättande. Alla som identifierar sig som tjejer, femmes och ickebinära och har blivit utsatta i tonåren eller vuxen ålder är varmt välkomna, berättar Emma.

Träffarna är två timmar per tillfälle och leds av två ledare från Tillsammans.

- De som söker sig till oss känner sig ofta ensamma eller isolerade i sin upplevelse och vill träffa andra med liknande erfarenheter. Hos oss kan de det.

Gruppen är helt kostnadsfri och alla har tystnadslöfte. Om du vill vara en del av stödgruppen  kan du kontakta Föreningen Tillsammans på stod@foreningentillsammans.se eller DMa dem på Instagram @foreningentillsammans
 
En till stödgrupp startar vecka 44. Håll utkik på deras hemsida och på sociala medier!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.