Tjej i profil som kisar

Det är inte tjejen på bilden som skrivit inlägget.

Gilla10 

Tjej 19: "Jag var tvungen att göra slut"

Har nyss gjort slut med min första pojkvän, som jag var ihop med i ett år.

Det var ett väldigt svårt val, eftersom att han alltid uttryckte hur mycket han älskade mig och kom med söta ord, som lindade mig runt hans finger. Jag var tvungen att göra slut, för att hans nackdelar var fler än fördelarna och både föräldrar och vänner sade att det inte var ett hälsosamt förhållande.

Vi blev ihop genom att han berättade att han var kär i mig och jag hade varit lite kär i honom också, så vi blev ihop. Ingen av oss hade någon bra erfarenhet av förhållanden, så det var lite nervöst i början men han var modig och tog oftast första initiativet. Han höll mig i handen först, han kramade mig först och han kysste mig först. Till sist vågade jag också göra samma sak tillbaka.

Eftersom att jag hade ett väldigt dåligt självförtroende, speciellt angående min kropp, så var jag inte så bra på att säga nej till saker jag inte ville. Det var en alldeles ny känsla att någon tyckte om min kropp så mycket. Han brukade smiska mig på baken ibland till exempel, ibland offentligt. Det tyckte jag egentligen inte om, för att jag kände mig sexualiserad och det gjorde lite ont. Jag lät även honom ta på mina bröst en gång, vilket han sedan missbrukade lite och tog mig på brösten även i klassrummet. Just för att jag kände att min kropp var så älskad och för att jag inte ville såra honom, så sade jag inte nej. Och nu ångrar jag mig efteråt.

Just för att jag kände att min kropp var så älskad och för att jag inte ville såra honom, så sade jag inte nej.

Så ni tjejer där ute med dåligt självförtroende:

Oavsett hur söta saker er partner säger till er och hur de uttrycker sin kärlek till era kroppar, säg NEJ när de gör något ni inte tycker om! NI bestämmer hur ni vill att folk ska röra er!

Senare i förhållandet blev han väldigt manipulativ och verkade ha ett kontrollbehov. Jag misstänker att han ville att min fokus skulle ligga på honom större delen av tiden. Första gången jag var på ett konvent, så var han jätte sur och klagade hela tiden medans jag var där. Så när jag pratade med honom, fick jag mest höra en massa klagomål. På grund av det var jag väldigt stressad under resan. Ens partner ska ju stötta en när man är borta, önska en lycka till och skriva söta ord kanske.

Min pojkvän kunde inte ta kritik och fick oftast mig att ta skulden.

Han tjurade på samma sätt när jag reste någonstans två andra gånger. När jag konfronterade honom om ett problem, så tyckte han synd om sig själv, blev väldigt tjurskallig och började sedan ge mig dåligt samvete, så att han skulle slippa undan. Oftast så gjorde han det också, för jag var ganska lätt att manipulera. Detta märkte båda mina föräldrar och tyckte inte om. Min pojkvän kunde alltså inte ta kritik och fick oftast mig att ta skulden.

När förhållandet slutade, så hade han väldigt svårt att acceptera det, så han bombarderade mig med sms, kontaktade min bror och ringde på hemtelefonen. Han besökte även mitt hus en gång, men som tur var så öppnade min pappa. Han vågade då inte säga så mycket och har inte dykt upp igen. Nu misstänker jag dock att han spionerar på min konstnärssida med ett fejkat konto, men har dock inga bevis, så kan inte göra något än.

Prata med folk du har förtroende för, ingen ska behöva vara i ett förhållande man inte mår bra i!

Vill gärna att ni andra ska tänka på det här. Se till att göra slut om ni inte mår bra i förhållandet! Prata med folk ni har förtroende för, så kan ni få hjälp. Ingen ska behöva vara i ett förhållande man inte mår bra i!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.

Kommentarer

Postat av:

Kommentar

Jag tycker synd om honom

Postat av:

Kommentar

Starkt gjort!