Sluta gilla1 

Stödchatt om att ha sex mot ersättning

Många som har sex mot ersättning tycker att det är svårt att söka hjälp eftersom det är få som har kunskap om hur de bäst ska stötta dem. 

Det här vill ungdomsjourerna 1000 Möjligheter och Novahuset ändra på och lanserar nu chatten Stöd online.

Chatten riktar sig till alla unga som har sex mot ersättning eller har liknande erfarenheter, som att visa sig i webbcamen, och vill ha stöd och råd. Den lanserades igår, den 8 januari, med pengar från Länsstyrelsen i Stockholm. Till chatten kan unga från hela landet vända sig.

Det går inte att se på någon om den säljer sex och både killar och tjejer gör det. Det är vanligt att den här gruppen är osynlig på grund av myter och fördomar kring vem som säljer sex. Orsakerna till att börja ha sex mot ersättning kan vara många. Men det är viktigt att komma ihåg att det aldrig är ditt fel, även om det var du som tog kontakten eller om du vad med på det från början. I Tjejguiden kan du läsa mer om Sex mot ersättning.

Det är viktigt att komma ihåg att det är olagligt för vuxna att ta kontakt med unga för att ha sex, oavsett om de betalar eller inte. Det är också olagligt om någon jämnårig ger dig ersättning för sex. Alla slags sexköp bryter mot lagen och det är den som köper som begår ett brott.

 

Vill du läsa mer?

Här på Tjejjouren.se kan du läsa mer om Sex mot ersättning och Sexuellt självskadebeteende

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.