Sluta gilla1 

Skogsrå ♥ Musikhjälpen

Tjejjouren Skogsrå i Sundsvall känner att systerskapet inte stannar vid landgränsen utan fortsätter världen över.

Årets Musikhjälpen i P3 handlar om att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. Så ser det inte ut idag. Många tjejer dör för att de inte får rätt vård under sin graviditet, abort eller förlossning.

99% av dödsfallen drabbar tjejer och kvinnor i fattiga länder och beror då både på att landet inte har resurser för vården men också på att det är en vård som riktar sig enbart till kvinnor och därför blir bortprioriterad - väljs bort.

- "Så i förlängningen handlar det om samma kvinnoförtryck vi ser världen över och tjejjouren i Sundsvall tar detta tillfälle att lyfta internationellt systerskap genom denna insamling", säger Elin Morén från Tjejjouren Skogsrå i Sundsvall.

Tjejjouren Skogsrå har olika aktiviteter under hela veckan. De två främsta är tjejcaféet som var igår och onsdagscaféet med öppen scen som är imorgon, den 11 december.

- "Tjejcaféet var proppat med skoj, musikartister, pärl-pyssel-verkstad, billigt fika, livesänt från Musikhjälpenburen och massa skönt brudhäng", berättar Elin.

Till onsdagscaféet är alla välkomna och scenen är öppen för stadens tjejer kl. 18:00-22:00 på Pipeline i Sundsvall.

- "Vi i Tjejjouren Skogsrå kommer att sälja fika där och inkomsten går oavkortat till Musikhjälpen!" berättar Elin vidare.

Spontana uppträdanden av alla de slag för en asbra sak, det vill väl ingen missa? Alla som har möjlighet borde komma och stötta Tjejjouren Skogsrå i Sundsvall och Musikhjälpen i kampen för alla tjejers rätt att överleva sin graviditet!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.