Initiativtagarna Vanessa Marko (Femtastic), Ida Östensson (Crossing Boarders) Nathalie ”CLEO” Missaoui (artist)

Initiativtagarna Vanessa Marko (Femtastic), Ida Östensson (Crossing Boarders) Nathalie ”CLEO” Missaoui (artist). Foto: Marcus Rönne.

Sluta gilla1 

FATTA: Dags att förändra synen på sex

Under två månader fick de in 150 berättelser om sexuellt våld. Nu vill kampanjen FATTA få oss att tänka till och få politikerna att göra något.

Det var när tre killar som var åtalade för våldtäkt i Umeå friades som Femtastic och Crossing Boarders kom överens om att något behövde göras. Då startade de kampanjen FATTA.

Av de berättelser som kom in till projektet har Cleo, Syster Sol, Kristin Amparo och Nasteho Osman gjort en låt som beskriver den verklighet som tjejjourerna ofta möter i sina samtal.

Låten släpptes i veckan tillsammans med debattartikeln Fatta att sex handlar om samtycke och idag, fredagen den 13 september, premiärspelas låten live under releasefesten på Färgfabriken i Stockholm!

Festen kommer att inledas med ett panelsamtal med bland andra Zandra Kanakaris från ungdomsjouren 1000 möjligheter och senare under kvällen kommer Syster Sol att ha konsert. Alla intäkter går till 1000 Möjligheter.

FATTA vill få folk att tänka till kring övergrepp och se till att politikerna ta tag i probelemt - och du kan vara med!

Var med!

Ställ dina krav kring det här via Facebook, Instagram och Twitter. Använd #FATTA och skriv ”#FATTA att:” och det du vill ha sagt.

Läs mer

Besök deras hemsida och kolla på FATTA i TV4:s morgonsoffa.