Sluta gilla2 

Din kortfim om att vara tjej!

Vill du berätta din historia om jämställdhet och om att vara ung tjej? Nu har du chansen!

Kanske vill du berätta om hur du tycker det är för tjejer eller killar i din skola eller på fritiden, vad du tycker är rättvist eller orättvist, eller en egen erfarenhet om hur du som tjej har blivit behandlad i olika sammanhang?

Ungdomsstyrelsen kommer att anordna en workshop där du får hjälp att göra din egen kortfilm. Filmerna kommer att vara mellan en halv och en minut långa och du behöver inte kunna något om filmskapande sedan innan.

Kortfilmerna kommer att skapas i samarbete med Unga berättar/Stockholms kulturskola och görs under en heldags-workshop i Stockholm den 18 september (plus ett kortare informationsmöte sent på eftermiddagen 17 september). Din film kommer sedan att ligga på Ungdomsstyrelsens hemsida. Du får själv bestämma om du vill vara anonym eller inte. Förutom ett diplom på att du har deltagit i workshopen får du en biobiljett som tack.

Det är viktigt för Ungdomsstyrelsen att få reda på vad just du tycker om det här. De ska nämligen lämna en rapport till regeringen om likheter och skillnader för tjejer och killar i Sverige och ge förslag på områden som behöver utvecklas. Det är då de vill använda berättelserna så att politiker och andra på ett bättre sätt ska förstå hur unga själva ser på dessa frågor!

Är det något du undrar över så tveka inte att ringa eller maila och fråga så berättar de mer.

Vill du anmäla dig?

Skicka ett mail till kristina.lindholm@ungdomsstyrelsen.se, eller ring 072-382 41 48, senast fredag 13 september.

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.