Sluta gilla1 

Anonym: "Lärarna märkte nog att vi var rädda, liksom vi trodde ju på våra kompisar"

Jag är en tjej som vill berätta en historia, vi kallade den för "den vita skåpbilen".

Det var från när jag gick i 2:an (vilket var många år sen).

En historia började berättas, lärarna på vår skola varnade faktiskt oss elever till och med. Historien handlade om en man, han körde runt i en vit skåpbil och kidnappade barn för att sedan våldta dem. Många blev självfallet oroliga. Jag och troligtvis flera låg och funderade på det inan vi somnade.

Historien blev resultatet till att det blev mer begränsat, förut brukade elever sitta utanför skolbyggnad när dom skulle bli hämtade, men inte längre. Tillslut kunde vi inte ens gå upp till skolan från omklädningsrummen efter att vi haft gympa.

Jag minns när jag och min bästa kompis fick värdens utskällning av den mest elaka lärare någonsin, för att vi blev klara med att byta om några minuter försent. Det var inte ens likt henne.

Folk började berätta om offer för "den vita skåpbilen". Någon från mellanstadiet sa att en i hans klass hade blivit jagad av "den vita skåpbilen" någon av mina kompisar sa att hennes syrra blivit förföljd av "den vita skåpbilen".

En dag eller rättare sagt vid kvällen, kanske 5 tiden, ringde en av mina bästa vänners mamma och frågade oroligt om jag hade sätt min kompis. Jag svarade nej och undrade om det hänt något, var "den vita skåpbilen" inblandad? Men nej, min kompis hade inte blivit kidnappad, hon hade kommit hem en stund senare från en kompis (hon hade glömt att ringa sina föräldrar och berätta det).

Vi blev väldigt påverkade och lärarna märkte nog att vi var rädda, liksom vi trodde ju på våra kompisar.
Dom 2 lärarna som var lärare för förskolebarnen bestämde sig för att kontrollera med polisen, hade "den vita skåpbilen" åkt fast än?

Svaret från polisstationen blev att "den vita skåpbilen" inte existerade.

Men var det säkert, det var så många som hade påstått sig ha råkat träffa på "den vita skåpbilen". Var alla lögnare? Fanns det någon som talade sanning? Fanns "den vita skåpbilen"?

Killarna i vår klass bestämde sig för att räkna hur många vita skåpbilar dom kunde se på vägen till ishallen(vi skulle nämligen åka skridskor). Dom fick ihop till 35. Vi förstod att vi inte kunde vara rädda för vita skåpbilar.

Sen dess har man inte hört något mer om det, någon kanske tar upp det som hände, men det kom inte något nytt.
Vi var rädda, till och med jag. Men vi är inte rädda i dag.

Man undrar vem det egentligen var som började historien, varför juste en vit skåpbil. Eller var det sant, kör den vita skåpbilen runt någon annanstans och är bortglömd?

Ingen pratar längre om det, ingen tänker längre på det, inte ens jag. Det är bara något man kanske kommer att tänka på så här långt senare, som en klänning som man hade på skolavslutning när man gick på lågstadiet.

Varför ljög min kompis, eller var det hennes stora syrra som ljög?
Alla frågor som dyker upp när man tänker efter kommer jag nog aldrig få svar på.

"Den vita skåpbilen" är förlänger sedan glömd.

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.