Ett knippe rosa ballonger mot blå himmel
Gilla 

Tjejjourerna firar alla segrar idag!

Idag är det internationella kvinnodagen och Tjejjouren.se, tjejjourernas gemensamma sida, fyller 2 år.

Tjejjourer i hela landet firar alla segrar som uppnåtts för tjejers rättigheter och kämpar vidare för jämställdhet och mot våld. Här kan du läsa mer om vad som händer idag!

Tjejjouren i Eslöv

Vi kommer att ett 24-timmars maraton och finnas på chatten hela dygnet för de tjejer som vill prata! Vi startar 8 mars 00.00 till 24.00.
Här kan du lyssna på radiointervjun med Tjejjouren i Eslöv under pågående chatt! Den är i två delar och här är del två.

Tjejjouren Elina i Skövde

Vi kommer att delta i en manifestation på Hertig Johans torg i Skövde kl 17.00. Sedan gå vi till Kulturhuset där det kommer att vara korta föedrag om kvinnors röster.

Kl 19.30 hålls en konsert till förmån för Kvinnohuset Tranan och Tjejjouren Elina i St Helena kyrka! Tjejjouren Elina kommer att göra ett framförande på scen om unga tjejers berättelser!

Uppsala tjejjour

Vi skickar ett pressmeddelande till tidingar, radio och tv. Det handlar om att många unga tjejer mår dåligt och att vi under 2011 hade kontakt med ungefär 11 tjejer i veckan här i Uppsala. Vi berättar också att Uppsala tjejjour lägger ungefär en och en halv heltidstjänst om året, gratis, på att stötta och stärka unga tjejer. Och så uppmuntrar vi till att bli stödmedlem i jouren och att gå på firandet i Engelska parken!

Tjejjouren i Umeå

Vi ordnar en demonstration kl 17 på rådhustorget som följs av tal och sång. Kom dit!

Tjejjouren i Malmö

Vi hade en festival tillsammans med andra organisationer den 3 mars. Den hette Pepp upp! och handlade om att peppa unga tjejer att testa nya saker inför kvinnodagen. Lär mer om festivalen här.

Fristad i Filipstad och Storfors

Vi öppnar jouren idag! På Elwerket, ungdomens hus i Filipstad,  inviger vi genom att bjuda på fika och ha en tävling där man kan vinna en klippning hos Frisyrtrollet i Filipstad.

Kl 18.00 kommer vi tillsammans att gå till Monitorholmen och vara med på kvinnojourens manifestation. Där tänder vi ljus för kvinnor över världen som utsatts för våld i nära relationer och sjunger "Spring för livet".

Tjejjouren Hera i Växjö

Vi kommer att vara på stan och dela ut reflexband med positiv information om världens tjejer och kvinnor. Vi vill uppmärksamma alla starka, kreativa och fantastiska tjejer och kvinnor i världen!

Karlstads tjejjour

Vi är med i Nätverk Systerskap och orndar en manifestation på torget. Kom dit! Eva Eriksson håller tal och därefter går vi tillsammans till bibliotekshuset där det bjuds på musik, ett längre föredrag av Eva Eriksson om hennes arbete med fruimport och utdelning av årets feministpris. Efter det kommer Majgull Axelsson att föreläsa om sin bok.

Den 8 mars är inte bara den internationella kvinnodagen i Karlstad utan även startskottet för Festival för systerskap som sedan pågår fredag, lördag och söndag! På vår facebooksida berättar vi mer om den!

Tjejjouren Athena i Fagersta

Vi kommer att medverka på en hälso/företagarmässa i Fagersta som är för alla tjejer och kvinnor som är egna företagare eller sysslar med hälsa och välbefinnande!

Tjejjouren i Lund

Vi kommer att vara på stan för att dela ut frågesportsblad om kvinnors rättigheter och viktiga segrar. Vi bjuder också in till fika med bloggaren Sofia Zettermark för att prata om feministiska strategier.

Dessutom har vår jour öppet mellan kl 19-22, som vanligt på torsdagar.

Stockholms tjejjour och Stjärnjouren i Sundbyberg

Vi deltar i demonstrationen som går från Södermalms torg i Stockholm kl kl 18.00. Gå med!

Tjejjouren Meja i Eskilstuna

Vi uppmärksamma kvinnodagen på Facebook!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.