Sluta gilla1 

Malin: "Det här kommer jag att minnas för alltid"

Tio tjejer som inte kände varandra sedan tidigare har just varit iväg på ett vinterläger i Säfen med fyra jourtjejer.

Det var Tjejjouren Indra och Stockholms tjejjour som anordnade vinterlägret för tjejerna.

Varför ville ni anordna ett vinterläger?

- Vi tänkte att det vore kul om tjejerna fick komma ut och sporta lite ihop med oss ungefär. Men det blev verkligen så mycket mer än så, säger Malin Meissner från Tjejjouren Indra.

Hur då? Berätta!

- Det blev så bra diskussioner med olika åsikter och perspektiv. Tjejerna var olika gamla och med skilda erfarenheter. Två av tjejerna var  asylsökande och berättade jättespännande saker om det medan en annan tjej berättade om hur det var för henne att bo i Södertälje.

- Tjejerna utmanade sig själva och det var kul att se hur konkret systerskap uppstod, berättar Laura Antonovic från Stockholms tjejjour. Det vi pratade om blev också något vi alla gjorde i praktiken, fortsätter hon, till exempel att tjejerna hjälpte varandra i liften. Samma sak hände med oss ledare, vi kände av samhörigheten.

- Det är lite svårt att sätta ord på, fortsätter Malin. Det här kommer jag att minnas för alltid.

Vad gjorde ni under vinterlägret?

- Vi åkte skidor, red, hade feministiskt självförsvar, badade, diskuterade och övade på att skrika för att känna att det är okej att ta plats. Sista kvällen pratade vi om hur vi kan påverka saker och stötta varandra. Vi hade verkligen ett späckat schema. Att de orkade! Efteråt var det enda klagomålet som vi fick att skidbackarna inte var öppna på nätterna också, säger Malin och skrattar.

Hur känns det nu efteråt?

- Som en seger. Jag är stolt över vad vi åstadkommit! säger Laura.

- Och tjejerna som vi åkte med åstadkom så mycket, fyller Malin i. Som att resa iväg utan föräldrar och åka skidor för första gången. Allihop växte vi som personer under de här dagarna. Det är något av det häftigaste som jag gjort.

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.