Tre tjejer
Gilla 

Tjejerna tar över fritidsgården!

På måndagar är inte killar välkomna på fritidsgården Stationen. Bara tjejer får komma in och hänga.

I Sundbyberg utanför Stockholm finns fritidsgården Stationen. Precis som på andra fritidsgårdar blir det lätt så att killarna tar större plats än tjejerna på gården.

Tjejjouren Stjärnjouren i Sundbyberg har lagt märke till att mer pengar läggs på grejer som killarna gillar och att fritidsgårdarnas lokaler ofta är utformade efter killarnas önskemål.

Tjejer och killar behandlas olika i vårt samhälle. Killar får lära sig att ta plats och tjejer att ge plats. Det leder till att de får olika förutsättningar

Därför Stjärnjouren lagt beslag på alla måndagkvällar på Stationen. Då är bara tjejer välkomna till lokalen.

Varför det?

- Tjejer och killar behandlas olika i vårt samhälle. Killar får lära sig att ta plats och tjejer att ge plats. Det leder till att de får olika förutsättningar säger jourtjejen Sandra.

Stjärnjouren tycker att tjejer behöver utrymmen där de inte måste stå tillbaka för killars platstagande. Tjejerna kan komma och gå när de vill på tjejhänget.

Det finns möjlighet att pyssla, fika, delta i någon aktivitet eller hänga med sina vänner på gården. Det finns också en förslagslåda där tjejerna kan lämna idéer på vad som ska hända på måndagarna. Hittills finns planer på dans, film, stand-up och skrivworkshops.

Vad tycker du?

Är det bra att tjejjourer stänger ute killarna och ordnar egna kvällar för tjejerna? Känner du att du hörs, syns och får din vilja igenom på din fritidsgård? Skriv gärna vad du tycker i kommentarsfältet!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.