Malin Tilling

Malin Tilling

Gilla1 

Malin vill nå ut till kontrollerade tjejer

Malin Tilling petar i texter om att gifta sig, utsättas för misshandel och vad ordet oskuld egentligen betyder.

Hon har hälsat på sju olika ställen som jobbar mot heder på olika sätt och funderat på vad tjejjourerna kan göra för att möta, stötta och stärka tjejer som är kontrollerade hemma.

Vad håller du på med Malin?

- Jag fixar så ni tjejer som blir kontrollerade hemma och utsätts för förtryck i hederns namn - ska känna er välkomna på Tjejjouren.se och hitta den information ni behöver.

Vadå heder? Allt våld och förtryck ser väl typ likadant ut?

- Nej, inte riktigt. Det finns skillnader. Tjejer som utsätts för hedersförtryck blir ofta bestraffad av en hel familj. Det handlar inte bara om en person som är elak ibland utan en hel grupp som försöker begränsa och kontrollera. Till exempel genom att att inte låta henne ha på sig det hon vill eller träffa dem hon har lust med.

Ofta är det viktigt för familjen att tjejen inte beter sig på ett sätt som de tycker är slampigt. Hon får helt enkelt inte ha en egen sexualitet. Ingen får tro att hon har haft sex innan bröllopsnatten.

Det är viktigt att veta att hederstänk kan finnas hos familjer från alla olika världsdelar och med olika religioner.

Vi vet att just tonårstiden har vara väldigt tuff för er tjejer som växer upp i en familj med hederstankar. Därför känns det viktigt att vi möter er på rätt sätt!

Det är viktigt att veta att hederstänk kan finnas hos familjer från alla olika världsdelar och med olika religioner.

Hur kan tjejjourerna hjälpa?

- Det kan hjälpa att veta att man inte är ensam. Att det finns någonstans där man kan berätta allt, helt anonymt för jourtjejer som har tystnadslöfte. Tjejjourerna kan också berätta om bra ställen att vända sig till om en tjej behöver komma hemifrån.

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.