Patricia från Tjejjouren Indra i Sollentuna på Pride

Patricia från Tjejjouren Indra i Sollentuna på Pride

Gilla 

Priden kryllar av jourtjejer

Nu är det pridefestival i Stockholm.

Massor av flator, transtjejer, queera, bisexuella och deras kompisar har kommit till stan för att fira. Självklart finns tjejjourerna överallt där tjejerna finns för att peppa, fira och stötta om det behövs.

Pride ung håller till på Lava i Kulturhuset. Där har några jourtjejer hängt i tre dagar för att snacka, lägga pussel, läsa böcker och snickra skyltar tillsammans med de yngre pridefirarna.

I torsdags bjöd tjejjourerna in en expert till Lava för att hålla onaniskola. Ett tiotal nyfikna tjejer gick i skolan och lärde sig en massa om att gnugga, krama, klappa och massera...

Några jourtjejer hade packat en skrinda full med filtar, spel, kakor och böcker och gav sig ut på stan för att parkera sin mobila tjejjour på närmsta äng. Men regnet satte stopp för det teamet i torsdags. Skrindan fick i stället en sväng om i gallerian.

Tjejjourerna kommer också att dansa fram i prideparaden till sambarytmer. Håll utkik efter våra enorma lila frigolitsiffror som bildar talet 530 742. Exakt så många tonårstjejer bor i Sverige och på lördag hjälps vi åt att lyfta dem fram över Stockholms gator.