Första sidan på serien

Fanny har gjort en serie om att inte våga berätta

Gilla 

Fanny: "Jag ritade en serie om mitt dåliga förhållande"

Mitt namn är Fanny och jag är en ung serietecknare/illustratör bosatt i Skåne.

Mitt namn är Fanny och jag är en ung serietecknare/illustratör bosatt i Skåne.I våras gjorde jag en serie, i eget terapeautiskt syfte, som handlar om de känslor jag hade då. Och, till viss mån fortfarande har.

Det var 10 månader sedan jag avslutade ett "dåligt" förhållande, men det påverkar mig fortfarande, och tidvis mår jag riktigt dåligt. För att kunna gå vidare, och bearbeta mina känslor, beslutade jag för att uttrycka dem på något sätt. Jag valde att göra detta genom att göra det som fungerar bäst för just mig; genom ord och teckningar.

Jag skrev av mig, och sedan ritade jag en serie. Väldigt snabbt, utan några prestationskrav, för den här serien var ju, från början, bara för mig.. Det spelade ingen roll hur den såg ut. Bara den blev av...

Men, allt eftersom jag arbetade på den kände jag mig bara starkare, och kom tillslut fram till att det måste finnas fler än jag som känner på det här sättet. Jag beslutade att dela med mig av den. Och, om jag kan hjälpa någon, någonstans, bara lite, så skulle jag bli väldigt glad!

För, ja, jag vet ju, att jag MÅR verkligen bättre av att prata med någon.. även om det är jobbigt.. Så, det kanske även du skulle pröva på? Du behöver inte säga allt. Bara du säger något. När det väl kommit ut, så är det mycket lättare. Ingen ska behöva bära på alla de där mörka hemligheterna själv.

Varma hälsningar

Fanny M Bystedt

Mina mörkaste hemligheter: En tjej står utanför rummet till en annan tjej, tvekar och knackar sen på
Tjejen i rummet skriver på sin laptop, hon som kommer in tvekar. Text: Jag vet att alla har dem. Hemligheter.
Hon sätter sig på sängen, hon och tjejen pratar glada. Text, berättarröst: De jag inte kan berätta, inte ens för mamma. Eller min bästa vän. De jag knappt vågar yttra för mig själv, ändå spelas de där bilderna upp i  mitt huvud.Om och om igen.
Berättarröst: "De flesta handlar om dig. Jag kan inte berätta för jag skäms så jävla mycket. För att det hände. För att jag lät dig göra allt det där mot mig. Om och om igen." När de pratar kommer det helt plötsligt fram en hand mot tjejen ur tomma intet
Hon håller händerna för ansiktet och Den Mörka Figuren som handen tillhör böjer sig över henne. Berättarröst: Jag skäms. Hatar mig själv för det. Men, det var du som gjorde fel. Egentligen.
Den Mörka Figuren tar stryptag på henne. Hennes vän märker att något är fel. Berättarröst: Allt jag gjorde var att bli kär. Älska dig. Det var mitt största misstag.
Vännen är orolig, flyttar närmre. Tjejen ligger på sängen med tårar i ögonen. Berättarröst: Ska jag skylla mig själv nu? Lida. Tyst i det här jävla mörkret. Där är hon. Min bästa vän. Jag vet att jag kan berätta allt för henne.
Tjejerna sitter tillsammans på sängen och vännen ler uppmuntrande. Berättarröst: Men jag kan inte förmå mig att göra det. Jag äcklas av mig själv. Jag vet att jag mår bättre av att prata om det. Jag har ju öppnat mig för henne förut. Släppt in lite ljus
Hennes vän lägger sin hand på hennes. Berättarröst: "Men, jag vågar inte. " Vännen ser orolig ut. Berättarröst: "Så jag sitter kvar här. I mörkret."

Fanny har en hemsida: www.fannymbystedt.se och bloggar här www.fannnyn.blogspot.com

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.