Tjej tittar bort från kameran

Tjejen på bilden har inte med blogginlägget att göra

Gilla1 

Alice: "Jag hatar min kropp, men jag utnyttjar den"

jag kan nog säga att jag aldrig varit nöjd med min kropp, och sen kom högstadiet, man fick press på sej att se bra ut, att vara smal, att vara så som killarna villl ha oss även om de får oss att se löjliga ut.

jag vet att kanske inte så många tänker på det, men tjejer faller från grupptryck från killarnas sida då vi låter dom nästan bestämma hur vi ska vara, många höjer säkert på ögonbrynet just nu och tänker "men så e de inte alls, vi har en egen vilja".

Det är klart att det är så, vi har en stark vilja men vi blir osäkra i tonåren, vi ska va som killarna vill ha oss, det är skitjobbigt, jag kan säga att jag ett antal gånger tagit på mej en u-ringad tröja bara för att jag ska vara med killar och jag vet att jag inteär den enda som har gjort det, vi är osäkra och framhäver det vi vet att killarna kommer gilla.

det behöver inte bara vara att ha u-ringning det kan vara vad som helst som man känner sej lite stolt över man känner sej otrygg i omklädningsrummet innan gympan för att man tror att folk ska titta och tycka att man är fet, har för stora fötter vad som helst!

jag kan erkänna att i 7an skippade jag gympan mycket i 7an just därför, men tvingade mej själv att till slut vara med och jag mådde inte bättre av att klä om när jag inte ville, men mina betyg blev bättre och det var väl det som räknades ?

för mej var det inte det men för alla andra verkade det som att det var så, mamma och pappa blev nöjda, lärarna blev nöjda, men jag blev inte nöjd jag mådde skit, det va hemskt att byta om jag visste att ingen kollade, men jag skämdes och det gör jag fortfarande det är skitjobbigt och jag kämpar varje gång orkar vara med men det är inte bara därför jag inte är med på gympan det finns andra anledningar som inte hör hit men vi ska ta det någon gång

jag fick väl bröst ganska tidigt runt 12år sådär, och medans dom växte och jag blev äldre insåg jag att man kunde utnyttja brösten på massa olika sätt, och jag har så många gånger utnyttjat min kropp för att må bra, för att veta att jag räcker till och jag mår inte bättre av det, men det känns som att jag, inte räcker till annars om jag inte är snygg, för jag ser inte mejsjälv som snygg det gör jag inte

ochjag litar inte på folk som ger mej komplimanger för jag vet att jag är inte snygg

dom ljuger bara för mej

så många gånger har jag ställt mej framför spegeln och bara berättat för mej själv att jag är ful, tjock och allt dåligt jag kan hitta. Jag har nu också börjat tycka illa om min vikt, och sista droppen var när min egen mamma sa till mej att jag håller på att bli tjock, jag lovar jag grät hela natten då '

det var hemskt

jag hatar min kropp, men jag utnyttjar den för att må bra.

Alice bloggar här www.alicethoughts.blogg.se - det är inte hon som syns på bilden

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.