Föreläsning: Män efter #metoo

Föreläsning
Datum: 17 december 2019 19:0020:30
Plats: Abf Eskilstuna
Anmäl dig på Facebook: Föreläsning: Män efter #metoo

Calle Brunell - Män efter #metoo

Om föreläsningen:

Under #metoo var det många män som tog sig tid att lyssna på alla vittnesmål kring sexuellt våld, som reflekterade och förfasades. Genom en hashtag kom det sexuella våldet närmare, det fick ett ansikte; flickvännens, dotterns, mammans, den nära vännens. De började fråga sig: Vad har jag för ansvar som man?

Många efterfrågade rum där dessa frågor kunde utforskas i lugn och ro. Denna föreläsning erbjuder ett sådant rum. Den vänder sig till de som lyssnat och anat att något behöver förändras, och som nu undrar vilken roll män ska spela i en värld efter metoo.

Om föreläsaren:

Calle Brunell (1979) är psykolog och författare. Han romandebuterade 2011 med Brev från en bruten horisont (Gilla förlag). Vintern 2019 publicerades hans första fackbok, Man – I ljuset av #metoo (Brombergs).

Calle har under många år jobbat med längre psykoterapeutiska samtal med män på en mottagning för sexuell hälsa i Rinkeby, därförinnan har han arbetat med prostituerade kvinnor i Stockholms innerstad. Nu arbetar han på en specialistenhet inom barn- och ungdomspsykiatrin med behandlingar riktade mot barn och ungdomar som utsatts för komplext fysiskt- och sexuellt våld.

Var:ABF-huset i Eskilstuna, Samlingssalen
När:17 december, 19:00 - 20:30
Fri entré