Bästa feministsidorna just nu!

 

Här nedan listar vi de bästa bloggarna, hemsidorna och facebooksidorna just nu, alla med en gemensam faktor - de jobbar mot ett mer jämställt samhälle!

www.hej.blekk.se Om feminism, populärkultur, reklam, bild, kropp, systerskap, sex och sexism. Om saker som att 78 % av alla 17-åriga tjejer är missnöjda med sin kropp. Eller att enbart 7 % av alla regissörer är kvinnor.

http://www.arsinoe.se/ Radikalfeminist och kommunist vid namn Fanny Åström (mellannamn: Arsinoe) som studerar nationalekonomi vid Uppsala Universitet. Bloggar om relationer, normer, feminism och ideologi. Twittrar indignerat under namnet @sinoes.

http://ballers.se/ feministiskt livstilsmagasin

http://www.bang.se/ feministisk kulturskrift

http://falskheten.blogspot.se/

http://fittforfight.wordpress.com/ Här snackas det fitta. Inte framstjärt, inte ”där nere”*. Nu är det slut på trevande rödblossig tafatthet, på famlande efter ett passande ord för det kvinnliga könsorganet.

http://filmfasta.blogspot.se/ ”Jag är frilansande journalist för bl a DN och Nöjesguiden, tv - producent, filmare och cineast med ett förflutet som föreståndare för en kvalitetsfilmsbiograf. Jag har i mitt yrkesutövande konsumerat stora mängder film från hela världen. Gemensamt för de flesta av dessa filmer har varit att de gjorts av män. Min idé är att begränsningar väcker nya tankar kring de val vi gör och varför vi gör dem. På denna blogg kommer jag att beskriva vad min avhållsamhet får för konsekvenser.”

http://fempers.se/ feministiskt perspektiv

www.genusfolket.se

http://glitterfittorna.blogspot.se/

http://www.genusfotografen.se/

http://schmenus.wordpress.com/ ”Jag bloggar om feminism, orättvisor, kroppsacceptans, fettfobi, smalhets och sex. För det mesta i alla fall, det händer att det slinker in lite annat också men främst är jag en feminist-bloggare.”

http://genustestet.wordpress.com Hur de olika könen framställs i media.

http://halloffemmes.com/ Hall of Femmes aims to highlight the work of women in art direction and design.

http://hanapee.com/ ”Hej n00bs! Jag heter Hanna, är 24 år och gör allt som internet-tjejer gör mest (och bäst!) dvs. bloggar, jobbar med *media* och dj:ar. Jag gillar kall falukorv, feminism och att skriva.”

http://rodeo.net/lisamagnusson/

http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/ Fet, ickefjäskande, oförskämd och orakad gaphals. Skamlös feminist och socialist och alldeles alldeles underbar, brevväxlar med seriemördare, kritiserar normer, tjatar om genus och tvättar håret utan shampoo. Jag är en nagel i ögat på könsrollssamhället och en spark i pungen på patriarkatet.

http://www.machofabriken.se/ Vi på Machofabriken vill bjuda med dig och din grupp på en spännande och normkritisk resa. Med filmer och övningar hoppas vi väcka många nya tankar och inspirera er till att jobba för en mer jämställd värld, där kön inte spelar roll för vilka möjligheter, rättigheter och skyldigheter vi har. Machofabriken är ett metodmaterial som inte ger enkla svar på komplicerade frågor. Istället uppmuntrar vi till en process där vi tillsammans omprövar gamla kartor och ritar nya.

http://nojesguiden.se/nannajohansson” Jag heter Nanna Johansson och jobbar som serietecknare och krönikör i Malmö. Har även lånat ut min späda pojkröst till Tankesmedjan i P3 och skrivit skämt för olika TV-program.”

http://pkmaffia.wordpress.com krossar the white supremacist capitalist patriarchy via blogginlägg. typ.

www.robertjacobsson.com ” Jag erbjuder ett roligare och mer avslappnat sätt att prata om sex och relationer. Idag förmedlas ofta en bild av sex som farlig och destruktiv eller humoristisk och lättsam. Kunskapen om sex och relationer är inte sällan undermålig. Både män, kvinnor och transpersoner begränsar sina personligheter på grund av samhällets starka könsnormer.”

https://www.facebook.com/Supersnippan På facebook.

Enjoy!